torsdag, maj 01, 2008

Flyga drake - Khaled Hosseini

En till av Hosseini... ja, den håller, kanske lite väl tillrättalagd. Jag vill inte se filmen då jag tror den har förutsättningar att bli lite för sentimental. Största behållningen av boken är inblicken man får i Afghanistan från tiden före Sovjets invasion och talibanerna.

4 kommentarer:

Lotta sa...

Du gör helt rätt att inte se filmen. Den var urkass. Ingen känsla alls. Inte som du trodde, sentimental. Den var bara trist.
Värmen och känslorna framkom inte alls.
Jag gör som du, håller mej till boken.

farkunda sa...

Filmen är hopplöst amerikaniserad om man ser på bilden av Afghanistan. För att inte tala om den arabiska musiken, afghansk musik är inte arabiskt influerad och ganska annorlunda. Se ínte filmen, den kommer förstöra mer än du anar.

Anna sa...

Jag tyckte det var kul att se filmen. Har aldrig varit i Afghanistan så det var kul att få en bild av det. Men visst, alla känslor från boken speglas ju inte i filmen, om jag inte hade läst boken innan skulle jag uppfattat filmen som väldigt flackande och osammanhängande. Men nu jag ser filmen som ett komplement till boken, att få en bild på miljön och åttiotalskläderna. Därför tyckte jag om filmen, men det är inget man ser två ggr direkt.

Klyftan sa...

Nä, jag undviker, liksom du, att se filmen. Undviker för övrigt alla filmer som baserar sig på en bok jag läst eller tänker läsa. Det finns ett undantag, Sagan om ringen-trilogin.