fredag, juni 29, 2007

Patient - Ben Watt

Patient av Ben Watt är en sann berättelse om hur Ben drabbas av en livshotande, länge okänd, sjukdom. Det dröjer nämligen länge innan en riktig diagos kan ställas. Plågsamt konkret, nära och fasansfull. Jag tror jag kan förstå att döden ibland kan kännas som en befrielse. Jag tror att smärtan kan bli så stark att man kanske inte tycker att något annat spelar någon roll.

4 kommentarer:

londongirl sa...

Den här boken har jag läst om hos Bodil Malmsten och den skulle jag vilja läsa. Men jag tror den kanske är lite för "tungsint" för mig just nu. :-/

Cornelia sa...

Ja, den är väldigt plågsam, nästan fysisk. Man känner smärtan. Jag känner själv behov av något lenande nu, något som man läser med ett leende. Men jag har lite svårt att hitta den boken just nu.

Kersti sa...

Tack vare din blogg hittade jag fram till jenny Diski. Tack för det. Främling på tåg var verkligen en angenäm bekantskap. Jag kan känna igen mig i mycket av det hon skriver. /Kersti

Cornelia sa...

Kersti: Roligt att du också uppskattar henne. Jag hade gärna sett och hört henne när hon var i Stockholm men kunde inte då. Hoppas på fler tillfällen.