måndag, mars 17, 2008

Insekt - Claire Castillon

Nä, det blir för enahanda makabert med alla dessa frustrade mor-dotter-relationer. Claire Castillon vänder ut och in och in och ut och det finns nog inte en sida av nämnda relationer som hon inte belyser. Men för spektakulärt, fyndigt visserligen och språkligt helt ok, ganska snitsigt t.o.m. men nä, det funkar inte. Inte på mig. För kyligt.

Och då är det väl lika bra att jag sågar hennes senaste novellsamling också: Inte kan man hindra ett litet hjärta att älska. Här är temat parrelationer. Kanske blev den bättre mot slutet. Jag vet inte, för jag gav upp nånstans i mitten. Samma kyla eller kanske cynism, och ingen värme.

Uppdaterad 2008-03-26
Nej , den var inte så kass som det lät ovan. efter att ha vilat mig och läst lite annat, tog jag tag i novellerna igen och flera var faktiskt läsvärda. Noveller ska nog läsas eftertänksamt coh smältas en i taget med en paus efter varje och inte slukas alltför hastigt.

2 kommentarer:

Maria sa...

Jag tyckte riktigt mycket om Insekt. :)

Sally sa...

Jag älskade Insekt men hade lite svårt för Man kan inte hindra ett litet hjärta.. Måste också säga att hennes korta noveller ofta var bättre än de längre.
Kul med lilla Sekwa förlag. Kan varmt rekomendera Bombyx av Anne Rambach. Jag är numera helt såld på franska författare. De har en snittsighet och sarkasm som jag hjälplöst faller för