söndag, november 12, 2006

Allt han någonsin drömt om - Anita Shreve

Allt han någonsin drömt om utspelar sig vid sekelskiftet 1900 och huvudpersonen tillika berättaren är en självupptagen och pompös man som blir besatt av en kvinna. De gifter sig trots att hon deklarerat att hon inte älskar honom och inte kommer att kunna älska honom. Han tror dock i sin enfald att han ska lyckas väcka hennes ömma känslor med tiden. Boken är fängslande, välskriven och räddade min 4 timmars väntan på tåget den dag det hade snöat på Stockholm Central och allt var kaos.

4 kommentarer:

londongirl sa...

Vad roligt att du har börjat "prata böcker" här! Jag älskar att läsa och blir glad över tips. Den här boken har jag faktiskt köpt men ej läst än. Ligger och väntar.

Cornelia sa...

Jag tyckte jag skulle försöka dokumentera alla böcker jag läser, det kommer nog att bli en salig blandning av gammalt och nytt. Roligt att sprida boktips till andra slukare

Bloggblad sa...

Av Anita Shreve har jag läst: Sång från en annan sommar - för läääänge sen. Vill minnas att jag gillade den. Och så blev jag helt tagen av: Pilotens hustru, men de andra jag försökt med har jag inte gillat nåt vidare.

Cornelia sa...

Pilotens hustru var riktigt spännande. Men nu har jag gått över till en holländsk författare som jag snart kommer att berätta om.