lördag, november 11, 2006

Äskarinnan - Joanna Trollope

När jag upptäcker en ny författare läser jag gärna allt jag kan komma över av henne/honom. Vid ett antal tjänsteresor under hösten fyllde jag på reseboklagret i kiosken vid stationen. Till nedsatt pris hittade jag flera Trollope och andra som jag inte hittat i bokhandeln (jag tror kioskägaren säljer sin frus böcker när hon har har läst dem).

Älskarinnan beskriver skeendet när ett hemligt utomäktenskapligt förhållande blir allvar och övergår till att bli ett öppet förhållande. Vad händer när de förbjudna drömmarna kan förverkligas? Hur påverkas parternas relationer till föräldrar, barn och vänner? Spänningen som skapas i berättelsen är lika fängslande som en thriller och jag sträckläste till boken var slut.

6 kommentarer:

Humlan sa...

Va kul! Hit kommer jag att återkomma, även om jag läser alldeles för lite, jag hinner inte! Men jag Vill läsa, så jag samlar på mig böcker och tips på vad jag ska läsa när jag hinner! Dessutom har jag en mamma som slukar böcker, så det är alltid bra att kunna tipsa henne.

Cornelia sa...

Vad kul, hoppas jag kan ge några tips till läsning. Men jag vill absolut beton att det bara är min aegna personliga intryck och absolut ingen litterär analys.

Men kan du inte läsa och sticka samtidigt?

Bloggblad sa...

Trollope har jag inte läst nåt av - måste pröva!
Nu håller jag på med (har glömt titeln) av Anne Tyler, henne brukar jag gilla. Den här har tyvärr så otroligt många krångliga polska?ryska? namn i första kapitlet att jag inte kan hålla isär personerna.

Cornelia sa...

Bloggblad: jag tror absolut du skulle gilla Trollope! Anne Tyler är inte heller så dum. Det var ett tag sen jag läste något av henne.

Spectatia sa...

Hej Cornelia! Måste ju titta in på din blogg också. :-)

Joanna Trollope är en av mina gamla storfavoriter. Jag har läst alla hennes böcker fram till och med Älskarinnan. Tycker hon är bra på att skriva enkelt och underhållande och rätt så fördomsfritt. Man känner lätt igen sig i de olika dilemman hon ofta tar upp i sina böcker.

Cornelia sa...

Spectatia: Välkommen hit. På den här bloggen skriver jag bara om böcker. På min andra är jag lite mer allmän.